عوارض خروج از کشور 1403 چقدر است؟

عوارض خروج از کشور با راهنما کامل و لینک پرداخت (آپدیت آبان)

نویسنده
232

تعداد بازدیدهای این مقاله

-
زمان مطالعه: 8 دقیقه
نویسنده
232

تعداد بازدیدهای این مقاله

-
زمان مطالعه: 8 دقیقه
Author picture
نویسنده ویرایشگر
سعادت رنت
هیچ داده ای یافت نشد

یکی از مهم‌ترین و داغ‌ترین موضوعات برای سفرهای خارجی در چند سال اخیر، بحث عوارض خروج از کشور است. تمام افرادی که قصد دارند از کشور به هر دلیل خارج شوند، باید نسبت به پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام کنند. اما مبلغ عوارض خروج از کشور چقدر است؟ آیا هزینه عوارض خروج از کشور با توجه به کشور مقصد و نوع مسافرت متفاوت است؟ در این مقاله از سعادت رنت به بررسی تمامی جوانب مربوط به عوارض خروج از کشور 1403 می‌پردازیم. 

سرفصل های مقاله

عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروج از کشور در واقع مبلغی است که هر فردی که می‌خواهد از کشور خارج شود و به کشورهای دیگری برود، باید آن را به دولت پرداخت کند. پرداخت عوارض خروج از کشور (Departure Tax) برای تمامی افراد و تمامی سفرها، چه زمینی باشد و چه هوایی، اجباری است. حتی جالب است که بدانید، کودکان زیر 2 سال نیز برای خار شدن از کشور باید مبلغ عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند. نرخ و هزینه عوارض خروج از کشور هر ساله توسط دولت تعیین می‌شود و تغییر می‌کند.

عوارض خروج از کشور 1403

  • مسافرین عادی: سفر اول 400,000 تومان، سفر دوم 600,000 تومان، سفر سوم به بعد 800,000 تومان
  • مسافرین حج تمتع و عمره: سفر اول 132,000 تومان، سفر دوم 198,000 تومان، سفر سوم به بعد 264,000 تومان
  • زائرین عتبات و عالیات در مرزهای هوایی: سفر اول 37,500 تومان، سفر دوم 45,000 تومان، سفر سوم به بعد 45,000 تومان
  • زائرین عتبات و عالیات در مرزهای زمینی و دریایی: سفر اول 12,500 تومان، سفر دوم 15,000 تومان، سفر سوم به بعد 15,000 تومان
  • مرزنشین‌ها در سفرهای هوایی: سفر اول 75,000 تومان، سفر دوم 600,000 تومان، سفر سوم به بعد 800,000 تومان
  • مرزنشین‌ها در سفرهای زمینی و دریایی: سفر اول 25,000 تومان، سفر دوم 600,000 تومان، سفر سوم به بعد 800,000 تومان
  • ورزشکاران تیم ملی دارای مجوز وزارت ورزش: تمامی سفرها 264,000 تومان

مدارک لازم پرداخت عوارض خروج از کشور 1403

برای پرداخت مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1403 نیازی به ارائه مدارک خاصی نیست و تنها واریز مبلغ موردنیاز و ارائه مشخصات دقیق مسافر کفایت می‌کند. البته باید دقت داشته باشید که رسید عوارض خروج از کشور، تنها برای فردی که هزینه عوارض خروج از کشور به نام او پرداخت شده است قابل استفاده است.

مدارک لازم پرداخت عوارض خروج از کشور 1403
منبع: way2pay

بهترین راه پرداخت عوارض خروج از کشور

  • پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از شعب بانک ملی ایران
  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق عابر بانک
  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق آنلاین
  • پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده سامانه سداد
  • پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از کارت‌خوان‌های سداد
  • پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از سامانه مالیات بر ارزش افزوده
  • پرداخت عوارض خروج از کشور با بله

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از شعب بانک ملی ایران

یکی از روش‌های حضوری برای پرداخت عوارض خروج از کشور، پرداخت از طریق شعب بانک ملی ایران است. در این روش شما می‌توانید به راحتی با مراجعه حضوری به یکی از شعب بانک ملی، عوارض خروج از کشور خود را به راحتی پرداخت کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق عابر بانک

متداول‌ترین و پرطرفدارترین روش برای پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور، استفاده از دستگاه‌های خودپردازی است برای همین امر در فرودگاه‌ها قرار گرفته‌اند.

پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق آنلاین

یکی از روش‌های پرطرفدار پرداخت عوارض خروج از کشور، پرداخت به صورت آنلاین است که از طریق اپلیکیشن‌های داخلی مختلفی از جمله بله، قبضینو و… امکان پذیر است. این اپلیکیشن‌ها به راحتی روی تمامی گوشی‌های اندروید و ios نصب می‌شوند و می‌توان به راحتی با استفاده از آن‌ها عوارض خروج از کشور را پرداخت کرد.

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده سامانه سداد

اگر دنبال یک روش اینترنی و غیرحضوری دیگر برای پرداخت عوارض خروج  از کشور هستید، می‌توانید از سامانه سداد استفاده کنید. برای پرداخت عوارض خروج از کشور با ورود به سایت سامانه سداد، اطلاعات خود را کامل کنید.

سامانه سداد برای پرداخت عوارض خروج از کشور
منبع: sadadpsp

با پر کردن اطلاعات خواسته شده می‌توانید پرداخت عوارض خروج از کشور را به راحتی انجام دهید. پس از اینکه عوارض خروج از کشور را پرداخت کردید فایل رسید به شما داده می‌شود و می‌توانید آن را تا زمان خروج از کشور همراه خود نگه دارید.

رسید پرداخت عوارض خروچ از کشور
منبع: سعادت رنت

لازم به ذکر است که پس از اتمام عملیات پرداخت پیامک زیر برای شما ارسال می‌شود.

پیامک پرداخت عوارض خروچ از کشور
منبع: سعادت رنت

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از کارت‌خوان‌های سداد

یکی دیگر از ساده‌ترین روش‌های برای پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور، پرداخت از طریق کارت‌خوان‌های سداد است. از آنجایی که این کارت‌خوان‌ها به سامانه پلیس گذرنامه متصل هستند، شما می‌توانید به راحتی از طریق آن‌ها نسبت به پرداخت این عوارض اقدام کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از کارت‌خوان‌های سداد​
منبع: سعادت رنت

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از سامانه مالیات بر ارزش افزوده

اگر امکان پرداخت به صورت آنلاین را دارید نیز می‌توانید برای پرداخت عوارض خروج از کشور، به سامانه مالیات بر ارزش افزوده مراجعه کنید و به آسانی از طریق درگاه‌های پرداخت اینترنتی مبلغ عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از سامانه مالیات بر ارزش افزوده
منبع: سعادت رنت

پرداخت عوارض خروج از کشور با بله

یکی دیگر از روش‌های تسویه عوارض خروج از کشور، استفاده اپلیکیشن بله است. در این روش ابتدا نیاز است تا اپلیکیشن بله را نصب کنید. سپس به قسمت “بانک من” بروید و روی گزینه “پرداخت عوارض” کلیک کنید. در ادامه باید اطلاعات موردنیاز شخصی و اطلاعات سفر خود را وارد کنید. پس از طی کردن این مراحل می‌توانید به راحتی عملیات پرداخت را انجام دهید.

پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی

برخی از افراد تصور می‌کنند تنها در سفرهای هوایی نیاز به پرداخت عوارض خروج از کشور دارند؛ اما تفاوتی در نوع سفر شما ندارد و در سفر زمینی نیز باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. بهترین روش پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی به صورت آنلاین است.

البته لب مرز نیز مکان‌هایی مخصوص پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارند اما به دلیل شلوغی زیاد، توصیه می‌کنم عوارض خود را پیش از سفر و به صورت آنلاین پرداخت کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی
منبع: سعادت رنت

زمان پرداخت عوارض خروج از کشور

زمان پرداخت عوارض خروج از کشور نهایتاً نیم ساعت قبل از سفر و پرواز شما است. البته توصیه می‌کنم عوارض خروج از کشور را زودتر پرداخت کنید و این کار به دقایق آخر موکول نکنید. به طور کلی بهترین زمان پرداخت عوارض خروج از کشور یک الی 2 روز زودتر است.

عوارض خروج از کشور برای ایرانیان مقیم خارج

به طور کلی ایرانیانی که مقیم خارج از کشور هستند، زمان خروج از ایران نیازی به پرداخت عوارض خروج از کشور ندارند. البته باید دقت داشته باشند که حتماً پاسپورت کشوری که مقیم آن هستند را به همراه داشته باشند.

آیا اتباع خارجی نیز باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند؟

پرداخت مبلغ عوارض خروج از کشور تنها برای افرادی که مقیم ایران هستند و پاسپورت ایران را دارند اجباری است. البته یک استثنا برای اتباع افغان کشورمان وجود دارد و آن‌ها باید قبل از خروج از کشور ایران به پلیس‌هایی که در فرودگاه هستند مراجعه کنند تا پاسپورت آنها مورد بررسی قرار گیرد. پس از بررسی گذرنامه، در صورت نیاز اتباع افغان نیز باید مانند شهروندان ایرانی و معادل با آن‌ها عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند.

آیا اتباع خارجی نیز باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند؟
منبع: سعادت رنت

چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

  • دانشجویانی که در کشورهای خارجی تحصیل می‌کنند و میان سفرهای آن‌ها بیشتر از 3 ماه فاصله است.
  • جانبازان یا افراد بیماری که با استفاده از مجوز برای درمان بیماری خود به خارج از کشور سفر می‌کنند.
  • همراه بیماران با شرایط بالا می‌توانند از تخفیف 40 الی 60 درصدی در عوارض خروج از کشور بهره مند شوند.
  • خدمه پرواز و کشتی‌های مسافربری و تجاری
  • افرادی که گذرنامه سیاسی دارند.
  • افرادی که با استفاده از کارنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خارج از کشور مشغول به کار هستند اما مقیم ایران محسوب می‌شوند.

مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور

اگر قصد داشته باشید به خارج از کشور سفر کنید باید حداقل نیم ساعت قبل از سوار هواپیما شدن، هزینه عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. البته توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل حداقل یک روز قبل از سفر عوارض خروج از کشور را با استفاده از روش‌هایی که گفته شد پرداخت کنید. البته شما می‌توانید از چندین ماه قبل از سفر نیز عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید و پرداختی شما در همان سال جاری معتبر و قابل استفاده خواهد بود.

پیگیری عوارض خروج از کشور

برای پیگیری عوارض خروج از کشور به راحتی امکان استعلام از طریق سامانه سداد وجود دارد. برای پیگیری عوارض خروج از کشور باید وارد سایت سداد شوید و روی پیگیری درخواست کلیک کنید. سپس اطلاعاتی مانند کد ملی، شماره مرجع خرید و… را در صفحه وارد کنید و وضعیت پرداخت عوارض خروج از کشور خود را مشاهده کنید.

پیگیری عوارض خروج از کشور
منبع: سعادت رنت

روش استرداد عوارض خروج از کشور

یکی از مشکلات رایج افراد در پرداخت عوارض خروج از کشور، پرداخت اشتباه و یا منصرف شدن از سفر است. در چنین شرایطی شما می‌توانید با اقدام به موقع، هزینه عوارض خروج از کشور که پرداخت کرده‌اید را پس بگیرید. البته این شرایط تنها در صورتی شامل حالتان می‌شود که مبلغ عوارض خروج از کشور را به صورت آنلاین پرداخت کرده باشید.

برای این امر ابتدا به سایت سازمان امور مالیاتی کشورمان مراجعه کنید. سپس در منو قسمت بالا این سایت بخشی به نام “پرداخت و درخواست استرداد وجوه خروج از کشور” وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید. با کلیک بر روی این بخش به صفحه دیگری منتقل می‌شوید که باید روی “ثبت درخواست استرداد وجوه خروج از کشور” کلیک کنید و اطلاعات موردنیاز و خواسته شده را تکمیل کنید.

دقت داشته باشید که برای سریع‌تر شدن روند بهتر است شماره شبا وارد شده به نام خودتان باشد. پس از ثبت درخواست، یک کد پیگیری به شما داده می‌شود که می‌توانید با استفاده از این کد و مراجعه به بخش “پیگیری درخواست استرداد وجوه خروج از کشور”، وضعیت درخواست و واریزی خود را پیگیری کنید.

در نهایت

در این صفحه از سعادت رنت به بررسی کامل تمام جوانب مربوط به عوارض خروج از کشور پرداختیم و شما را با نحوه پرداخت و مبلغ عوارض خروج از کشور 1403 آشنا کردیم. اگر قصد دارید به خارج از کشور سفر کنید و از مبالغ عوارض خروج از کشور 1403 اطلاع ندارید این مقاله را با دقت مطالعه کنید. هزینه عوارض خروج از کشور مبلغی است که به عنوان مالیات و توسط افرادی که سفرهای خارجی دارند به دولت پرداخت می‌شود. مبلغ پرداخت عوارض خروج از کشور با توجه به نوع سفر و دفعات سفر هر فرد متفاوت است و البته برخی از افراد که شرایط خاصی دارند نیز از پرداخت آن معاف هستند. اگر جز آن دسته از افرادی هستید که به خارج از کشور سفر کرده‌اید و درباره عوارض خروج از کشور و پرداخت آن تجربه کارآمدی دارید، نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

هزینه عوارض خروج از کشور برای کودکان چقدر در نظر گرفته شده است؟

مبلغ عوارض خروج از کشور برای بزرگسالان و کودکان تفاوتی ندارند و تمامی افرادی که پاسپورت ایرانی دارند، برای خروج از کشور باید هزینه عوارض را پرداخت کنند.

بهترین و ساده‌ترین روش برای پرداخت عوارض خروج از کشور چیست؟

پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت اینترنتی و از طریق سامانه سداد، آسان‌ترین راه برای پرداخت عوارض خروج از کشور است.

بهترین روش برای پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت حضوری چیست؟

بهترین روش برای پرداخت عوارض خروج از کشور، پرداخت از طریق مراجعه به یکی از شعب بانک ملی ایران است.

تا چه مدت زمانی قبل از سفر، امکان پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد؟

شما تا حداکثر 30 دقیقه پیش از سفر خود می‌توانید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید.

232
|
8 دیدگاه دربارهٔ «عوارض خروج از کشور با راهنما کامل و لینک پرداخت (آپدیت آبان)»
  1. محمد زمانی

    برای بچه های زیر ۲ سال هم که تو سفر همراه خانواده هستند لازمه عوارض خروج پرداخت کنیم؟

    1. آنیتا باقری

      سلام. بله تمامی افرادی که دارای کد ملی هستند و پاسپورت جمهوری اسلامی ایران را دارند، باید هزینه عوارض خروج از کشور را برای سفرهای خارجی پرداخت کنند.

    1. آنیتا باقری

      سلام. هزینه عوارض خروج از کشور برای مسافرین عادی در اولین سفر خارجی، نفری 400 هزار تومان است.

    1. آنیتا باقری

      سلام. شما می‌توانید عوارض خروج از کشور سفر به ترکیه را لب مرز پرداخت کنید؛ اما به دلیل شلوغی توصیه می‌کنم عوارض خروج از کشور را پیش از سفر به صورت آنلاین پرداخت کنید.

    1. آنیتا باقری

      سلام. هزینه عوارضض خروج از کشور برای اولین سفر حج تمتع به ازای هر نفر 132 هزار تومان است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا