فرودگاه بین المللی دبی

فرودگاه بین المللی دبی با آدرس و راهنمای کامل

نویسنده
925

تعداد بازدیدهای این مقاله

-
زمان مطالعه: 13 دقیقه
نویسنده
925

تعداد بازدیدهای این مقاله

-
زمان مطالعه: 13 دقیقه
Author picture
نویسنده ویرایشگر
سعادت رنت
هیچ داده ای یافت نشد

فرودگاه بین المللی دبی یکی از مهم‌ترین و پررفت‌وآمدترین فرودگاه‌های دنیا است که در این مقاله قصد داریم شما را با آن آشنا کنیم. فرودگاه بزرگ دبی سالانه پذیرای هزاران گردشگر ایرانی است. اگر قصد سفر به دبی را دارید، برای اینکه بتوانید در سفر خود پایانه‌های فرودگاه دبی را به‌راحتی پیدا کنید یا آسان‌ترین راه را برای رسیدن به مرکز شهر بیابید، بهتر است قبل از هر چیزی، اطلاعاتی کاربردی در مورد فرودگاه شهر دبی بدانید. در راهنمای فرودگاه بین‌المللی دبی به حقایق منحصربه‌فرد فرودگاه دبی و هرآنچه که نیاز دارید درباره آن بدانید می‌پردازیم.

سرفصل های مقاله

معرفی فرودگاه بین المللی دبی

 اولین نکته‌ای که باید در راهنمای فرودگاه بین‌المللی دبی به آن بپردازیم، معرفی آن است. فرودگاه بین المللی دبی (Dubai International Airport) که با نام (DXB) هم شناخته می‌شود نقطهٔ عطف مهمی برای شهر دبی است که توانسته از سال ۱۹۶۰ امارات را به سایر نقاط جهان متصل کند. فرودگاه شهر دبی در ۵ کیلومتری شهر دبی در منطقهٔ القرهود واقع شده و مساحتی حدود ۲۹۰۰ هکتار دارد و به‌اندازهٔ ۲۹۷ زمین فوتبال بزرگ است.

فرودگاه بین المللی دبی
منبع: Instagram

فرودگاه بزرگ دبی در چند دههٔ گذشته به یک مرکز مهم و شاهراه اصلی ورود گردشگران از سراسر دنیا تبدیل شده است و به دلیل نزدیکی جغرافیایی به ایران، سالانه میزبان تعداد زیادی مسافر از ایران است. فرودگاه بین المللی دبی تاکنون چندین بار به‌عنوان بهترین فرودگاه بین‌المللی خاورمیانه برگزیده شده است. این فرودگاه به‌عنوان اصلی‌ترین فرودگاه شهر دبی و امارات شناخته می‌شود و سالانه گنجایش جابه‌جایی ۷۵ میلیون مسافر را دارد.

فرودگاه بین المللی دبی جزو سومین فرودگاه‌های پر رفت‌وآمد دنیا بوده و دارای بیش از ۱۰۰ شرکت هواپیمایی است که هواپیماهای آنها به بیش از ۲۲۰ فرودگاه در ۲۱۴ شهر و از ۹۴ کشور پرواز می‌کنند و شرکت‌های هواپیمایی معتبری مانند بریتیش ایرویز، ایرفرانس، ایران‌ایر، لوفت‌هانزا، کی‌ال‌ام، ترکیش ایرلاین، تای ایرویز و سنگاپور ایرلاینز پروازهای منظمی در این فرودگاه دارند.

امکانات فرودگاه بین‌المللی دبی

  • هتل مجلل با ۲۵۳ اتاق در ترمینال ۳ که دارای باشگاه بدنسازی، استخر روباز، ۴ رستوران و کافه‌های متعدد است.
  • مراکز خدمات پزشکی و اورژانس
  • انواع مراکز خرید برای تهیهٔ پوشاک، کیف و کفش، جواهرات و…
  • تعداد زیادی صرافی
  • محوطهٔ بازی کودکان
  • پارکینگ
  • خدمات ماساژ، رایحه‌درمانی، اسکراب بدن، اصلاح و آرایش مو، مانیکور و پدیکور
  • حمام
  • نمازخانه
  • موزهٔ فرودگاه در سالن A
  • اتاق مادر و کودک
  • اتاق سیگار
  • اینترنت رایگان و نامحدود
  • فروشگاه‌های دیوتی فری (بدون مالیات)
  • انواع رستوران و کافه، غذاخوری‌های متنوع و متعدد که انتخاب‌های زیادی پیشروی شما قرار می‌دهند از انواع غذاهای هندی، تایلندی گرفته تا ایتالیایی و ژاپنی و این رستوران‌ها به‌صورت ۲۴ ساعته باز هستند.
  • سالن‌های استراحت

فرودگاه بین المللی دبی جزو مجهزترین فرودگاه‌های دنیاست به همین دلیل در سفر خود به این شهر هر خدماتی که موردنیازتان باشد را در آن مشاهده خواهید کرد. تمامی کارکنان فرودگاه بزرگ دبی با تیشرت‌های آبی‌رنگ در محوطهٔ ترمینال‌ها حضور دارند و به‌راحتی قابل‌تشخیص هستند. همان‌طور که در شهر دبی مراکز خرید به‌وفور یافت می‌شود، در فرودگاه شهر دبی نیز می‌توانید به فروشگاه‌های متنوع فرودگاه که به‌صورت ۲۴ ساعته باز هستند، دسترسی داشته باشید. در تمامی بخش‌های فرودگاه بین‌المللی دبی قسمت‌هایی برای استراحت در نظر گرفته شده که می‌توانید با پرداخت هزینه ورودی از آن استفاده کنید. در این سالن‌ها امکاناتی نظیر غذای عالی، نوشیدنی، فضای راحت، وای‌فای با سرعت بالا و … وجود دارد.

یک باغ سرپوشیده زیبا هم در ترمینال ۳ فرودگاه بین المللی دبی قرار دارد که یک بهشت به‌تمام‌معنا برای ریلکس کردن است. در این باغ حوض ماهی، درختان سرسبز و نیمکت‌هایی وجود دارد که می‌توانید به روی آن نشسته و از صدای آب لذت ببرید. در ترمینال ۱ فرودگاه دبی، اتاق ملاقات در هتل فرودگاه موجود است. همچنین خدماتی نظیر دسترسی به اینترنت، فتوکپی، فکس، منشی و … اتاق‌خواب (Snooze Cube) نیز در ترمینال ۱ برای ۲ ساعت امکان‌پذیر است. در ترمینال شماره ۳، سالن Sleep n’ Fly نیز وجود دارد به این معنا که در این سالن کپسول‌های خواب ۱ تا ۲ نفره برای استراحت مسافران در نظر گرفته شده است.

نحوه دسترسی به فرودگاه بین‌المللی دبی

سازمان حمل‌ونقل دبی سیستم پیشرفته‌ای را برای فرودگاه بین المللی دبی در نظر گرفته است. وسایل نقلیهٔ موجود در فرودگاه شامل متروی دبی، اتوبوس، ماشین‌های اجاره‌ای و تاکسی هستند تا مسافران به‌راحتی از فرودگاه به مناطق مهم دبی یا از مرکز شهر به فرودگاه جابه‌جا شوند. در ادامه نگاهی به نحوهٔ استفاده از هر یک از این وسایل حمل‌ونقل برای دسترسی به فرودگاه می‌اندازیم.

  • تاکسی فرودگاهی: تاکسی‌ها در محوطه بیرونی هر سه ترمینال در دسترس هستند. هزینه تاکسی در دبی نسبت به دیگر وسایل نقلیه موجود در فرودگاه بیشتر و گران‌تر است. همچنین کرایهٔ تاکسی در دبی از طریق کیلومترشمار نصب شده در تاکسی مشخص می‌شود.
  • اتوبوس‌های فرودگاه: اتوبوس‌های فرودگاه در محوطه هر سه ترمینال قرار دارند. این اتوبوس‌ها مسافران را از فرودگاه به نقاط مختلف شهر دبی و بالعکس جابه‌جا می‌کنند و مسافران برای رفتن به فرودگاه بین‌المللی دبی می‌توانند از خطوط ۴، ۱۱، ۱۵، ۳۳ و ۴۴ برای رسیدن به پایانه‌های ۱ و ۳ و از خط ۲ برای رسیدن به ترمینال ۲ استفاده کنند.
  • ایستگاه متروی دبی: فرودگاه بین المللی دبی از طریق دو خط به متروی شهری متصل است. خط‌قرمز متروی دبی دارای ایستگاه‌هایی در نزدیکی ترمینال‌های ۱ و ۳ است و ایستگاه خط سبز در نزدیکی ترمینال ۲ قرار دارد. این خطوط مترو همه‌روزه به‌غیراز جمعه‌ها، از ۶ صبح تا ۱۱ شب فعال هستند و برای رسیدن به فرودگاه یا ترک آن گزینه مناسبی هستند.
  • اجاره خودرو در فرودگاه دبی: امکان اجاره ماشین در فرودگاه بزرگ دبی نیز وجود دارد. مسافران می‌توانند از قبل نسبت به رزرو خودرو در فرودگاه دبی اقدام کرده و پس از رسیدن به فرودگاه به‌صورت حضوری خودروی موردنیاز خود را جلوی فرودگاه تحویل بگیرند.

همان‌طور که گفتیم هزینه تاکسی در دبی بالاست و مثلاً اگر بخواهید از فرودگاه تا هتل را برای پیمودن یک مسیر ۲۰ دقیقه‌ای با تاکسی بروید، بین ۷۰ تا ۱۰۰ درهم برای شما هزینه خواهد داشت. درصورتی‌که شما می‌توانید با همین مبلغ برای ۲۴ ساعت یک ماشین اجاره کنید!

ترمینال‌‌های فرودگاه بین‌المللی دبی

  • ترمینال 1 فرودگاه دبی
  • ترمینال 2 فرودگاه دبی
  • ترمینال 3 فرودگاه دبی

ترمینال 1 فرودگاه بین المللی دبی

اصلی‌ترین ترمینال فرودگاه بین‌المللی دبی ترمینال شماره ۱ است که بیشتر ایرلاین‌های معتبر و پروازهای طولانی نیز در آن انجام می‌گیرند. ترمینال شماره ۱، دارای ۳ طبقه، در مساحتی معادل ۵۲۰ هزار مترمربع با ظرفیت ۱۵ میلیون مسافر ساخته شده است.

ترمینال 1 فرودگاه دبی
منبع: سعادت رنت

راهنمای طبقات ترمینال ۱ فرودگاه دبی

  • طبقه اول ترمینال فرودگاه بین المللی دبی به پروازهای خروجی اختصاص‌داده‌شده و شامل باجه‌های چک‌این و باجه‌های تحویل بار و چمدان است. در این طبقه امکاناتی نظیر باجه‌های فروش بلیت هواپیما، کیوسک‌های سلف‌سرویس غذاخوری‌ها و کافه‌ها، باجه‌های صرافی و اینترنت وای‌فای موجود است. به‌تازگی هم یک سالن ویژه برای کودکانی که تنها سفر می‌کنند در نظر گرفته شده تا این مسافران برای ورود و خروجشان همراهی شده و امنیت آن‌ها تأمین شود.
  • طبقه دوم ترمینال ۱ فرودگاه شهر دبی مخصوص پروازهای ورودی است. خدمات و امکانات آن نیز شامل بخش مهاجر، گیت‌های هوشمند، چرخ‌دستی برای حمل چمدان، سالن خدمات بار و چمدان و سالن‌های تشریفات و استراحت است.
  • در طبقه سوم ترمینال ۱ فرودگاه بزرگ دبی هم شرکت‌های اجاره خودرو، صرافی، غذاخوری و کافه‌های متعدد، دستگاه‌های خودپرداز و بانک، پارکینگ، وسایل حمل‌ونقل عمومی، مرکز تجاری، محوطه بازی کودکان، اتاق‌های مادر و کودک، انبار بار و چمدان، نمازخانه، سالن ویژه برای سیگارکشیدن و وای‌فای قرار گرفته است.

ترمینال 2 فرودگاه بین‌المللی دبی

ترمینال ۲ فرودگاه بین‌المللی دبی برای پروازهای منطقه‌ای بوده که شامل منطقهٔ خلیج‌فارس و جنوب آسیا (هندوستان، عربستان، ایران و…) است. همان‌طور که بالاتر به آن اشاره کردیم ترمینال ۲ از ترمینال ۱ و ۳ فاصله داشته و روبه روی فرودگاه قرار دارد و تقریباً ۷ کیلومتر از دیگر ترمینال‌ها فاصله دارد. ترمینال ۲ فرودگاه دبی دارای ۴ طبقه است و با ظرفیت ۱۰ میلیون مسافر ساخته شده است.

ترمینال 2 فرودگاه دبی
منبع: Instagram

راهنمای طبقات ترمینال ۲ فرودگاه دبی

  •  طبقهٔ اول این ترمینال برای پروازهای ورودی است.
  • طبقهٔ دوم ترمینال ۲ فرودگاه بین المللی دبی دارای ۶ گیت پروازی است و جایگاه‌های موقت، سالن‌های انتظار، باجه‌های ترانسفر، سالن تشریفات بیزینس کلاس، فودکورت و غذاخوری‌ها و کافه‌های مختلفی دارد و مسافران از این ترمینال هم می‌توانند سوار هواپیما شوند.
  • طبقهٔ سوم ترمینال 2 فرودگاه شهر دبی هم شامل بخش مهاجرت، سالن تشریفات VIP و باجه چک‌این است.
  • در طبقه چهارم نیز پروازهای خارجی انجام می‌شود.

به دلیل دور بودن ترمینال ۲ از دو ترمینال ۱ و ۳، مسافران برای جابه‌جایی بین ترمینال‌های فرودگاه بین‌المللی دبی باید از سرویس شاتل استفاده کنند و مدت‌زمان جابه‌جایی از ترمینال ۲ به ترمینال ۳، نیم ساعت است.

ترمینال 3 فرودگاه بین المللی دبی

ترمینال ۳ فرودگاه بین‌المللی دبی به دلیل مساحت زیادی که دارد، یکی از بزرگ‌ترین ترمینال‌های فرودگاهی در جهان محسوب می‌شود. ترمینال ۳ فرودگاه دبی به هواپیمایی امارات و کانتاس اختصاص‌داده‌شده و پروازهای ارزان‌قیمت مانند فلای دبی نیز از همین ترمینال انجام می‌گردد. ترمینال ۳ فرودگاه دبی در چهار طبقه ساخته شده و ظرفیت ۶۵ میلیون مسافر را دارد. این ترمینال به‌عنوان مرکز اصلی هواپیمایی امارات شناخته می‌شود.

ترمینال 3 فرودگاه دبی
منبع: Instagram

نقشه ترمینال 3 فرودگاه دبی

نقشه ترمینال 3 فرودگاه دبی
منبع: insurancemarket

راهنمای طبقات ترمینال 3 فرودگاه دبی​

  • طبقهٔ اول این ترمینال مخصوص پروازهای ورودی است و شامل باجهٔ رزرو هتل‌ها، باجهٔ اجاره خودرو و باجه چک‌این است.
  • طبقه دوم ترمینال ۳ فرودگاه بین المللی دبی برای سوارشدن مسافران به هواپیما است.
  • طبقهٔ سوم ترمینال ۳ به پروازهای خروجی اختصاص‌داده‌شده و می‌توانید از امکاناتی مانند تماشای تلویزیون و بازی‌های ویدئویی، رستوران، فودکورت در آن استفاده کنید.
  • طبقهٔ چهارم ترمینال ۳ فرودگاه شهر دبی برای پروازهای ورودی بوده و دارای امکاناتی نظیر دفاتر صرافی و تبدیل ارز، پارکینگ، دسترسی به حمل‌ونقل عمومی، دستگاه خودپرداز و بانک، رستوران و کافه، شرکت‌های کرایه اتومبیل، مرکز تجاری، اتاق‌های مادر و کودک، محوطهٔ بازی کودکان، محوطهٔ مخصوص سیگار، نمازخانه، وای‌فای، هتل بین‌المللی دبی، مرکز درمانی فرودگاه دبی و سالن‌های استراحت است.

تفاوت‌ ترمینال‌های فرودگاه بین‌المللی دبی

ویژگی‌های ترمینال ۱ فرودگاه بین المللی دبی:

  • عملکرد: بیش از ۶۰ خطوط هوایی بین‌المللی را پشتیبانی می‌کند.
  • ظرفیت: توانایی پذیرش بیش از ۲۰ میلیون مسافر در سال را دارد.
  • امکانات: دارای سه‌طبقه، شامل ۲۰۰ پیشخوان ثبت‌نام و دروازه‌های D که در کانکورس D واقع شده‌اند، است.
  • کانکورس D: از طریق قطار خودکار رایگان به ترمینال اصلی متصل می‌شود، با تنوع گسترده‌ای از فروشگاه‌ها و رستوران‌های لوکس.

ویژگی‌های ترمینال ۲ فرودگاه بین‌المللی در دبی:

  • عملکرد: به‌عنوان پشتیبانی برای ترمینال ۱ در سال ۱۹۹۸ افتتاح شد که مرکز پروازهای شرکت هواپیمایی ارزان‌قیمت مانند Flydubai و پروازهای اقتصادی از ایران است.
  • ظرفیت: قابلیت پذیرش بیش از ۵ میلیون مسافر در سال را دارد، در حال حاضر در دست توسعه است که پس از اتمام ظرفیت خود را دوبرابر خواهد کرد.
  • موقعیت: کاملاً از دو ساختمان دیگر فرودگاه جدا شده و تقریباً ۷ کیلومتر فاصله از آن‌ها دارد.
  • امکانات: دارای چهارطبقه، شامل دروازه‌های F با امکانات مشابه دیگر ترمینال‌ها اما معمولی‌تر، دارای چندین سالن انتظار، محوطه غذاخوری و فروشگاه‌های خرده‌فروشی است و خدمات پروازی آن شامل پروازهای بین‌المللی محدود، مقاصد داخلی، پروازهای دربست و ویژه است.

ویژگی‌های ترمینال ۳ فرودگاه بین المللی دبی:

  • عملکرد: اختصاصاً توسط شرکت هواپیمایی امارات استفاده می‌شود.
  • ظرفیت: ظرفیت برای ۶۰ میلیون مسافر در سال را دارد.
  • امکانات: از نظر تجملی بودن برجسته است و تنها ترمینال دارای هتل فرودگاهی است. دارای امکانات مجلل، هتل فرودگاهی و چهارطبقه با انواع فروشگاه‌ها و رستوران‌های فوق لوکس است.
  • کانکورس‌ها: شامل کانکورس A (برای پروازهای Airbus A380)، کانکورس B و C که ترافیک پروازهای امارات را پوشش می‌دهند.
  • ارتباط: از طریق منطقه ترانزیت به ترمینال ۱ متصل است و مسافران می‌توانند پس از عبور از امنیت، به‌راحتی بین این دو ترمینال حرکت کنند. همچنین خط مترویی وجود دارد که ترمینال ۳ و ترمینال ۱ را به هم متصل می‌کند.

این ترمینال‌ها همچنین در موقعیت‌های جغرافیایی مختلفی در فرودگاه بین المللی دبی قرار دارند. هر ترمینال با خصوصیات منحصربه‌فرد خود برای پاسخگویی به نیازهای مختلف مسافران و خطوط هوایی مشخصی طراحی شده است.

راه‌های دسترسی به ترمینال‌های فرودگاه دبی

ترمینال 1 و 3:
مترو: هر دو ترمینال به خط مترو دبی وصل هستند. ایستگاه‌های مترو در ترمینال‌های ۱ و ۳ قرار دارند و هر دو بر روی خط‌قرمز مترو واقع شده‌اند.

تاکسی: تاکسی‌ها در خارج از فرودگاه بین المللی دبی به‌راحتی در دسترس هستند و به‌صورت ۲۴ ساعته در دسترس مسافران قرار دارند.

ترمینال ۲:

مترو: ترمینال ۲ مستقیماً به خط مترو دسترسی ندارد. برای رفت‌وآمد از ترمینال ۲ به ترمینال‌های ۱ یا ۳، می‌توان از سرویس شاتل رایگان فرودگاهی استفاده کرد. این شاتل‌ها ۲۴ ساعته فعال هستند و به طور مرتب و تقریباً هر ۲۰ دقیقه یکبار بین ترمینال‌ها حرکت می‌کنند.

تاکسی: همچنین مسافران می‌توانند از تاکسی‌های موجود در فرودگاه بین‌المللی دبی برای رفتن از یک ترمینال به ترمینال دیگر استفاده کنند. این گزینه سریع‌تر و راحت‌تر است، اما هزینه بیشتری نسبت به شاتل دارد.

بنابراین، مسافرانی که پرواز یا فرودگاه در ترمینال‌های ۱ یا ۳ است، به‌راحتی می‌توانند از خدمات مترو و تاکسی استفاده کنند، درحالی‌که مسافران ترمینال ۲ باید برای دسترسی به مترو، باید اقدامات اضافی انجام دهند.

بهترین ترمینال فرودگاه بین المللی دبی

ترمینال ۳، ترمینال ۱ و ترمینال ۲ به ترتیب بهترین ترمینال‌های فرودگاه بین‌المللی دبی هستند. ترمینال ۳ به طور اختصاصی مورد استفاده شرکت هواپیمایی امارات است، دسترسی به مترو دارد و دارای امکانات فوق لوکس و فراوانی بوده و بهترین ترمینال برای مسافرانی است که با پرواز امارات سفر می‌کنند و به دنبال تجربه‌ای راحت و باکیفیت هستند.

بعد از آن، باید گفت که ترمینال ۱ دومین ترمیتال برتر فرودگاه شهر دبی است که مناسب برای مسافرانی است که با شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی معروف سفر می‌کنند یا پروازهای طولانی دارند. به همین دلیل این ترمینال نیز دارای امکانات مدرن، انواع فروشگاه‌ها و رستوران‌های لوکس و دسترسی به خدمات گسترده است و همچنین دسترسی راحتی به مترو دارد و یکی از اصلی‌ترین و بهترین ترمینال‌های فرودگاه بین المللی دبی است.

در مورد ترمینال ۲ هم باید گفت که به دلیل اینکه اغلب برای پروازهای منطقه‌ای و شرکت‌های هواپیمایی کم‌هزینه مورداستفاده است، از امکانات معمولی و ارزان‌تری به دلیل اقتصادی‌بودن برخوردار است و دسترسی به مترو ندارد. همچنین این ترمینال از ترمینال ۱ و ۳ فاصله دارد؛ اما می‌تواند بهترین ترمینال از نظر افرادی باشد که به دنبال گزینه‌های اقتصادی‌تر هستند. در نهایت باید گفت که بهترین ترمینال بر اساس خط‌هوایی انتخابی، نوع سفر و ترجیحات شخصی تعیین می‌شود.

شرکت‌های هواپیمایی فعال در ترمینال‌های فرودگاه دبی

برای مسافران ایرانی، انتخاب ترمینال در فرودگاه بین‌المللی در دبی بستگی به خط‌هوایی مورداستفاده دارد. بر اساس اطلاعات موجود، شرکت‌های هواپیمایی فعال در این ترمینال‌ها به شرح زیر هستند:

شرکت‌های هواپیمایی فعال در ترمینال ۱ فرودگاه بین المللی دبی

شرکت‌های هواپیمایی فعال ایرانی در ترمینال ۱: ایران‌ایر و برخی پروازهای ماهان‌ایر

برخی از شرکت‌های هواپیمایی دیگر که از ترمینال ۱ عملیات پروازی خود را انجام می‌دهند عبارت‌اند از:

  • Aeroflot (SU)
  • Air Algerie (AH)
  • Air Baltic(BT)
  • Air Blue (PA)
  • Air Canada (AC)
  • Air China (CA)
  • Air India (AI)
  • Air France (AF)
  • Air Peace (P4)
  • Air Sial (PF)
  • Arkia (IZ)
  • Azerbaijan Airlines (J2)
  • Belavia (B2)
  • Biman Bangladesh Airlines (BG)
  • British Airways (BA)
  • Cathay Pacific (CX)
  • Go First (G8)
  • KLM (KL)
  • Lufthansa (LH)
  • Oman Air (WY)
  • Saudi Arabian Airlines (SV)
  • Turkish Airlines (TK)
  • Ukraine International Airlines (PS)
  • Uzbekistan Airways (HY)
  • Yemenia – Yemen Airways (IY)

شرکت‌های هواپیمایی فعال در ترمینال 2 فرودگاه بین‌المللی دبی

شرکت‌های هواپیمایی فعال ایرانی در ترمینال ۲:  ایران آسمان ایرلاینز، کیش ایر، کارون ایرلاینز، تابان ایر، قشم ایر

برخی از شرکت‌های هواپیمایی دیگر که از ترمینال ۲ عملیات پروازی خود را انجام می‌دهند عبارت‌اند از:

  • Air India Express (IX)
  • Ariana Afghan Airlines (FG)
  • Azimuth Airlines (A4)
  • Badr Airlines (J4)
  • Caspian Airlines
  • Daallo Airlines (D3)
  • Eritrean Airlines (B8)
  • Fits Aviation (8D)
  • Fly Dubai (FZ)
  • Himalaya Airlines (H9)
  • Iraqi Airways (IA)
  • Jubba Airways (3J)
  • Pegasus Airlines (PC)
  • Rossiya Airlines (FV)
  • Rwand Air Express (WB)
  • Somon Air (SZ)
  • Taimyr Airlines (Nordstar) (Y7)
  • Tarco Air (3T)
  • Transavia Airlines (HV)
  • Travel Service (Smartwings) (QS)
  • Turkmenistan Airlines (T5)
  • UR Airlines (UD)
  • UTAir (UT)
  • Wizz Air (WUK)

شرکت‌های هواپیمایی فعال در ترمینال 3 فرودگاه بین المللی دبی

  • Emirates Airlines (EK)
  • Fly Dubai (FZ)

ترمینال ۳ فرودگاه بین‌المللی دبی به طور اختصاصی برای شرکت هواپیمایی امارات (Emirates) و پروازهای کد شیرینگ آن با شرکت‌های دیگر طراحی شده است؛ بنابراین، شرکت‌های هواپیمایی ایرانی معمولاً در ترمینال ۳ فعالیت نمی‌کنند و پروازهای آنها از ترمینال‌های ۱ و ۲ فرودگاه دبی انجام می‌شود.

بنابراین انتخاب ترمینال برای مسافران ایرانی به شرکت هواپیمایی که با آن سفر می‌کنند بستگی دارد. ترمینال ۱ از نظر امکانات و خدمات بیشتر و مدرن‌تر است، درحالی‌که ترمینال ۲ برای پروازهای منطقه‌ای و کم‌هزینه مناسب‌تر است.

اطلاعات پرواز فرودگاه دبی

  • هواپیمایی کاسپین: فرودگاه بین‌المللی اهواز، فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز و تهران (فرودگاه امام)
  • هواپیمایی امارات: فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد و تهران (فرودگاه امام)
  • فلای دبی: فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه بین‌المللی شهید دستغیب شیراز، تبریز و تهران (فرودگاه امام)
  • ایران ایر: فرودگاه بین‌المللی بندرعباس، اصفهان، شیراز و تهران (فرودگاه امام)
  • هواپیمایی آسمان: فرودگاه بین‌المللی آیت الله جمی آبادان، بندر عباس، فرودگاه بندر لنگه، فرودگاه بین‌المللی بوشهر، فرودگاه بین‌المللی قشم، فرودگاه کرمانشاه، فرودگاه بین‌المللی لار، مشهد، شیراز، تهران (فرودگاه امام) و فرودگاه بین‌المللی زاهدان
  • هواپیمایی کیش ایر: اصفهان، کیش، قشم و تبریز
  • هواپیمایی ماهان: شیراز و تهران (فرودگاه امام)
  • هواپیمایی قشم ایر: اصفهان، فرودگاه بین‌المللی ساری، قشم و تهران (فرودگاه امام)
  • هواپیمایی تابان ایر: اصفهان و مشهد

اطلاعات پروازهای خروجی فرودگاه دبی

تمامی ترمینال های فرودگاه بین المللی دبی، پروازهای خروجی مختلفی در طول روز انجام می‌دهند. پروازهای خروجی فرودگاه بین‌المللی دبی به مقاصد مختلف و متعددی از جهان از جمله تهران انجام می‌شود. اطلاعات پروازهای خروجی این فرودگاه روزانه آپدیت می‌شوند و تغییر می‌کنند که می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره از منابع معتبر اقدام کنید.

مراحل خروج از فرودگاه دبی

بعد از تمام شدن سفر هوایی، اولین قدم باز کردن کمربند هواپیما و حرکت به‌طرف سالن اصلی فرودگاه است. البته پیاده‌شدن از هواپیما ممکن است کمی طول بکشد که باید در این زمینه صبور باشید. البته مسئولین پرواز کارت پرواز و پاسپورت شما را پس از پیاده شدن چک می‌کنند. سپس باید منتظر دریافت چمدان خود باشید. بعد از اینکه چمدان خود را کاملاً سالم در فرودگاه بین المللی دبی تحویل گرفتید، به‌طرف سالن خروج می‌روید و از فرودگاه خارج می‌شوید.

وسایل ممنوعه در فرودگاه دبی

  • مواد مخدر
  • داروهای تحت نظارت
  • داروهای بدون نسخه پزشک
  • داروهای تقلبی
  • مواد غذایی تازه
  • پرندگان زنده و مرده
  • مواد غذایی حیوانی کشور چین
  • اسلحه
  • سی دی و فیلم‌های مذهبی غیر از اسلام
  • ابزارآلات مربوط به قمار
  • ارز جعلی
  • مواد منفجره و آتش‌بازی
  • لوازم تیز و برنده
  • کلیه گیاهانی که در خاک
  • کاشته شده‌‌اند.
  • عاج و شاخ حیوانات
  • غذای خانگی پخته شده
  • تایرهای استفاده یا تعمیر شده
  • باتری‌های لیتیومی با طرفیت بالای 100 وات ساعت
  • وسایل ورزشی
  • وسایل شکاری
  • مواد شیمیایی
  • گازهای سمی
  • ابزارهای الکترونیکی بزرگ

در آخر

فرودگاه بین‌المللی دبی در فاصله 5 کیلومتری شهر دبی واقع شده و یکی از بزرگ‌ترین و بهترین فرودگاه‌های خاورمیانه است که ۳ ترمینال دارد. هر کدام از ترمینال‌های فرودگاه شهر دبی ویژگی‌ها و امکانات منحصربفرد خود را دارند که جزئیات و تفاوت این ترمینال‌ها را در طول مقاله ارائه کردیم. امیدوارم مقاله راهنمای فرودگاه بزرگ دبی برای شما مفید واقع شده باشد و توانسته باشید اطلاعات لازم در خصوص فرودگاه بین المللی در دبی و ترمینال‌های آن بدست آورید.

 

بهترین فرودگاه دبی کدام فرودگاه است؟

فرودگاه بین المللی دبی (DXB) به‌عنوان اصلی‌ترین، شلوغ‌ترین و بهترین فرودگاه دبی شناخته می‌شود. این فرودگاه به دلیل امکانات گسترده، دسترسی به تعداد زیادی از مقاصد بین‌المللی و خدمات مسافربری عالی، محبوبیت زیادی دارد.

 

فاصله فرودگاه بزرگ دبی تا مرکز شهر دبی چقدر است؟

فرودگاه بین المللی دبی در منطقه القرهود ساخته شده و در فاصله ۵ کیلومتری از مرکز شهر واقع شده است.

 

فرودگاه بین المللی دبی چند ترمینال دارد؟

فرودگاه بین المللی دبی دارای ۳ ترمینال است که هر کدام برای نیازهای خاص مسافران و خطوط هواپیمایی مشخصی طراحی شده‌اند.

 

آیا فرودگاه شهر دبی مترو دارد؟

فرودگاه بین المللی دبی دارای دو ایستگاه مترو است که به ترمینال‌های ۱ و ۳ متصل می‌شوند. این خطوط مترو برای مسافرانی که به دنبال دسترسی آسان، سریع و کم‌هزینه به مرکز شهر هستند، ایده‌آل هستند.

 

پرواز مسافران ایرانی در چه ترمینال‌هایی از فرودگاه بین‌المللی دبی انجام می‌شود؟

مسافران ایرانی معمولاً از ترمینال‌های ۱ و ۲ فرودگاه بین المللی دبی برای پروازهای خود استفاده می‌کنند و این که در کدام ترمینال پرواز یا فرود داشته باشند، به شرکت هواپیمایی انتخابی آنها بستگی دارد. به طور مثال پرواز و فرود شرکت‌های هواپیمایی ماهان‌ایر و ایران‌ایر، در ترمینال ۱ و پرواز فرود شرکت‌های هواپیمایی ایرانی نظیر ایران آسمان ایرلاینز، کیش ایر، کارون ایرلاینز، تابان در ترمینال ۲ صورت می‌گیرند.

 

بهترین ترمینال فرودگاه دبی کدام ترمینال است؟

ترمینال ۳ فرودگاه بین المللی دبی به دلیل امکانات تجملی و خدمات مسافربری ویژه‌ای که برای مسافران شرکت هواپیمایی امارات فراهم می‌کند، معمولاً به‌عنوان بهترین ترمینال شناخته می‌شود.

 

چگونه از فرودگاه شهر دبی به هتل برویم؟

مسافران می‌توانند از تاکسی‌های موجود در فرودگاه، اجاره خودرو یا وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند مترو و اتوبوس برای رسیدن به هتل‌های خود استفاده کنند. استفاده از مترو و اتوبوس گزینه‌های کم‌هزینه هستند، درحالی‌که تاکسی و اجاره خودرو راحتی و انعطاف‌پذیری بیشتری ارائه می‌دهند. انتخاب وسیله نقلیه بستگی به محل اقامت، بودجه و ترجیحات شخصی مسافر دارد.

 

چگونه می‌توان بین ترمینال‌ها در فرودگاه بین المللی دبی جابه‌جا شد؟

برای جابه‌جایی بین ترمینال‌ها در فرودگاه بین المللی دبی می‌توان از سرویس شاتل رایگان فرودگاه که ۲۴ ساعته فعال است یا از خط مترو که ترمینال‌های ۱ و ۳ را به هم متصل می‌کند استفاده کرد.

 

منظور از شاتل فرودگاه بزرگ دبی چیست؟

شاتل فرودگاه به سرویس حمل‌ونقل درون فرودگاهی اشاره دارد که معمولاً به‌صورت اتوبوس‌هایی است که به‌صورت رایگان و ۲۴ ساعته بین ترمینال‌ها و سایر نقاط مهم فرودگاه مانند پارکینگ‌ها، سالن‌های انتظار و ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی حرکت می‌کنند. این سرویس به مسافران کمک می‌کند تا به‌راحتی و بدون نیاز به پیاده‌روی طولانی یا استفاده از وسایل حمل‌ونقل شخصی، در سراسر فرودگاه بین المملی دبی جابه‌جا شوند.

 

925
|
دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا